GESCHIEDENIS 

HALD VAN BLOOME, HALD VAN VANDAAG 

Oprichter Harrie Ebus is een kind uit een echt Venloos tuindersgezin. In dit gezin werd de basis gelegd voor het ontstaan van Nizza Bloembinders. Door onteigening van grond moest het tuindersbedrijf van zijn ouders een andere weg inslaan en ging men over op het kweken en verkopen van bloemen en planten. In 1965 bouwde de familie achter op het terrein aan de Herungerweg een kleine winkel met een verkoopkas, die Harrie een paar jaar later samen met zijn vrouw Trees runt. Later koopt hij ook het woonhuis en de rest van het terrein aan de Herungerweg van zijn ouders.

 

Nizza Bloembinders

De winkel en de verkoopkas lopen goed, waardoor ze in 1980 besluiten op het doorgelegen terrein een grote winkel te bouwen; het huidige pand. Ook nemen ze in 1986 Bloemenhuis Nizza over, gelegen in het centrum van Venlo. Maar door de veranderingen in de binnenstad en de overnameplannen van hun zoon Tom besluiten Harrie en Trees Ebus in 1998 alle activiteiten van Bloemenhuis Nizza naar de locatie op de Herungerweg over te brengen en de deuren in het centrum te sluiten. Een mooi moment om een nieuwe naam te positioneren; Nizza Bloembinders.

 

Enkele jaren runnen Harrie en Trees samen met hun zoon het bedrijf. Na veertig jaar werken, verkopen ze het bedrijf met 16 medewerkers in 2005 aan hun zoon Tom en zijn vrouw Lilian. Wanneer u vandaag Nizza Bloembinders binnenloopt, zijn zij degenen die u helpen, samen met hun team enthousiaste medewerkers.